- 1 kopje risotto rijst per persoon
- 200 g reuze garnalen
- 2 venkel
- 2 lente uitjes
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel verse dille
- 1 eetlepel verse tijm
- 250 ml witte wijn
- 100 g diepvries doperwten
- 2 kip bouillonblokjes
- 1.5 liter water
- 25 g margarine
- 25 g roomboter
- 100 g geraspte kaas
- Peper en zout
Snijd de harde stukken van de venkels en de bovenkanten weg en snijd de venkel in dunne plakken.
Snijd de uien fijn.
Hak de knoflook fijn.
Snijd de lente uitjes in ringetjes.
Hak de tijm en de dille fijn.
Verwarm de margarine in een koekenpan.
Bak de uien en de knoflook.
Voeg de venkel toe en bak 20 minuten.
Voeg de rijst toe en bak tot het doorzichtig wordt.
Blus met wijn en bak nog.
Voeg de tijm en de dille toe.
Breng op smaak met peper.
Maak de bouillon klaar.
Kook 1.5 liter water en roer 2 bouillon blokjes erin.
Zet het vuur zacht, voeg 1 pollepel bouillon toe, laat pruttelen tot de bouillon weg is.
Voeg dan een nieuwe pollepel toe en wacht.
Doe dat tot de rijst gaar en romig is
Zet een stukje boter in een koekenpan en bak de garnalen samen met de Lente uitjes en de nog bevroren doperwten.
Voeg ze aan de rijst toe.
Roer de geraspte kaas in de risotto.
Garneer met de groen van de venkel.
Serveer meteen.