- 4 kopjes risotto rijst
- 4 verse rode bieten
- 100 ml witte wijn
- 100 ml olijfolie en 20 munt blaadjes
- 4 eetlepels walnoten en pijnboompitten
- 1 pakje Feta kaas
- 1 grote ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 liter water
- 1 runder bouillonblokje
- Peper, zout, Olijfolie
Afkomstig uit cuisine actuelle, ik heb dit recept aangepast. Ik heb witte wijn in plaats van rode gebruikt en heb knoflook gebruikt.
Risotto is voor mij de ultieme comfort food, net als pasta en stoof…
Hak de munt blaadjes grof en meng ze met olijfolie.
Zet een film erop en laat ze een uur marineren. (een nacht is nog beter)
Kook de bieten een uur in ruim water met zout. Als je ze prik met het punt van een mes en ze zacht zijn, zijn ze gaar.
Laat ze afkoelen in koud water.
Pel ze af en snijd ze in blokjes.
Snipper een ui en hak de knoflook fijn.
Hak de peterselie grof.
Kook 1 liter water en meng het met 1 bouillonblokje tot een bouillon.
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de uit en de knoflook.
Voeg de rijst toe en bak mee tot de rijst glanzend wordt.
Blus met witte wijn.
Voeg erin een soeplepel bouillon, roer tot de bouillon weg is.
Voeg nog een soeplepel toe en roer tot het vocht verdampt is.
Doe dat tot de rijst gaar is.
Roer de bieten erin, breng op smaak met peper en zout (pas op met de zoute bouillon).
Bak in een koekenpan, zonder vet, de noten en de pijnboompitten tot ze goudbruin worden.
Verdeel op 4 borden.
Verdeel de feta en de noten erop en besprenkel bovenop en naast met de muntolie.
Serveer meteen.