- 4 verse rode bieten ( lidl)
- 2 niet te groot aardappelen per persoon
- 4 eieren
- 100 g ontbijtspek
- 1 rol geitenkaas ( plakjes)
- Handjevol pecanoten of walnoten
- Handjevol peterselie
- 6 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels balsamico azijn
- 1 theelepel honing
- 1/2 theelepel kerriepoeder
- Peper en zout
Kook de aardappelen in ruim water met zout.
Kook de rode bieten in ruim water met zout.
Af en toe, prik met een mes erin, wanneer ze zacht zijn, zijn ze gaar.
Kook de eieren hard, in ruim water en zout, 10 mn.
Pel ze af en snijd ze grove blokjes.
Bak de ontbijtspek plakjes in een koekenpan zonder vet.
Snijd ze grof.
Doe alles in een salade schaal.
Hak de peterselie fijn.
Hak de noten grof.
Verdeel ze op de bieten.
Scheur de kaas erop.
Meng de dressing klaar door de olie te mengen met de azijn, honing en de kerriepoeder.
Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de dressing over de salade.