- 1 kg aardappelen
- 4 eetlepels melk
- 1 zak verse rode kool met appel, 300 g.
- 400 g gehakt, half om half
- 2 grote uien
- 2 teentjes knoflook
- 20 g verse platte peterselie
- 1 theelepel kerriepoeder
- 100 g geraspte kaas
- 50 g walnoten
Was de aardappelen, pel ze af .
Kook ze in ruim kokend water met zout, 25 minuten.
Giet ze af, voeg 4 eetlepels melk toe en stamp ze tot puree.
Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de uien in blokjes.
Hak de knoflook en de peterselie fijn.
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
Bak erin de uien.
Voeg het gehakt toe en bak mee tot het goudbruin is..
Voeg de knoflook en peterselie toe en bak 2 minuten mee.
Giet het vet af en zet terug in de koekenpan.
Voeg nu de kerriepoeder toe en breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven op 200 graden voor.
Haal de kool uit de verpakking en giet hem af.
Verdeel het kerriegehakt in een ovenschaal.
Verdeel bovenop de rode kool met appel.
Verdeel de aardappelpuree erop en strijk hem glad.
Verdeel de walnoten op de puree.
Rasp de kaas en strooi hem boven de noten.
Zet in de oven op 220 graden, circa 30 .inuten tot de kaas is gegratineerd.