- 1 zakje rode linzen
- 250 g rundervlees (soepvlees)
- 1 venkel
- 2 wortels
- 2 laurierblaadjes
- 1 bouillonblokje (rundervlees)
- 1 eetlepel verse peterselie
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 2 preien
- 2 teentjes knoflook
- 100 ml tomaten passata of 1 blik tomatenpuree
- peper en zout
- 2 eetlepels bloem
- 2 eetlepels olijfolie
Lekker stoofpotje met rode linzen.
Snijd de ui, de prei, de wortel, de venkel en de paprika in blokjes.
Hak de knoflook fijn.
Bak in een pan met 2 eetlepels olie het vlees.
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de bloem en bak nog 3 minuten.
Blus met 2 liter water.
Voeg de groenten, de linzen en de laurier blaadjes toe.
Laat het stoofpotje koken, zet het vuur zacht en laat 3 uur zacht koken.
Strooi wat peterselie erover.
Serveer met gekookte aardappelen, pasta of rijst.