- 200 g roomboter
- 200 g fijne suiker
- 2 zakjes vanille suiker
- 3 eieren
- 250 g bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 1 theelepel kaneel poeder
- 2 theelepels cacaopoeder
- 1 snufje zout
- 125 ml rode wijn
- 1 reep pure chocolade (100 g)
- 50 g amandelen (gehakt of geschaafd )
Mijn moeder gaf me dit recept en zei tegen me dat die cake goddelijk was…hum, ik had een beetje mijn twijfels toen ik ze hoorde zeggen, 125 ml rode wijn…maar het is wel waar, die cake is echt goddelijk!
Laat de boter zacht worden tot een crème met de mixer (of in een keukenmachine).
Voeg beetje bij beetje de suiker en de vanille suiker toe.
Voeg de eieren toe, een per een en mix tot een mooi glad beslag.
In een glas schenk 125 ml wijn.
In een kom meng met een lepel de bloem samen met de cacao poeder, de bakpoeder, de zout en de canelle.
Voeg een beetje wijn toe en mix samen. Voeg een beetje van het bloem mengsel toe en mix samen. Voeg nog een beetje wijn toe. Doe dat tot de wijn en de bloem op zijn en mix tot een glad, mooi beslag.
Hak de chocolade reep in kleine stukken.
Voeg nu de chocolade stukken en de amandelen toe en meng ze samen met het beslag.
Verwarm de oven op 160 graden voor.
Neem een cake vorm (hier rond) en smeer hem met boter en strooi wat bloem erop.
Stort het beslag in de cake vorm.
Bak de cake 1 uur op 160 graden.
Laat de cake afkoelen en strooi eventueel wat poeder suiker bovenop.