- 1 rode kool
- 4 eetlepels rode wijn azijn
- water
- zout
- 300 g gehakt
- 1 ei
- 1 appel
- 2 eetlepels
- 1 lente uitje
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 ui
- peper en zout
- 50 ml witte wijn
- 2 bouillon blokjes (groenten)
- water
- 1/2 ui
- peper en zout
- peterselie om te garneren
Healthy food recept
Eigen recept van pakketjes van rode kool gevuld met gehakt en appel.
Ik tel 3 pakketjes per persoon voor een licht hoofdgerecht zonder bijgerecht en 2 per persoon als je de pakketjes met aardappelen of met rijst serveer.
Snijd de bladeren af van de kool. 12 in totaal.
Doe de bladeren in een grote soep pan met ruim water, zout en de azijn.
Kook de balderen tot ze slap en zacht worden. (die zijn best hard).
Laat ze afkoelen en uitlekken en snijd de harde nerf af van elke blad.
Snijd de grootste bladeren in 2 stukken.
Snijd de helft van het ui in blokjes.
Hak de knoflook fijn.
Snijd de appel in blokjes.
Meng in een keuken machine het gehakt, het ei, het lente uitje, de paneermeel en de appel.
Breng op smaak met peper en zout.
Doe de bladeren of de helft ervan op een plank.
Leg rolletjes van het gehak mengsel in de middel van de bladeren.
Vouw de bladeren tot pakketjes dicht en leg ze in de ovenschaal.
Maak de bouillon klaar met 100 ml water en 2 bouillon blokjes.
Snijd de rest van het ui fijn en halveer de champignons.
Meng samen in een kom het bouillon, de champignons, de wijn en ui.
Breng op smaak met peper en zout en giet ze boven de pakketjes.
Laat de pakketjes in de oven in 30 minuten gaar worden, op 200 graden, bedruip ze regelmatig met stoofvocht.
Strooi wat peterselie erover.