Door: Dominique op 3 - 06 - 2024 in de categorie BBQ, Rundvlees, Vlees
Ingredienten
  • 1 kg  Bavette in 1 of 2 stuk
  • 1 bakje verse groene pesto
  • 125 g gedroogde tomaatjes in olie
  • 1 bakje Parmezaanse kaas vlokken
  • 3 eetlepels Pijnboompitjes
  • 10 basilicum blaadjes
  • Peper en zout
  • Keukentouw
  • Barbecue met deksel (of oven)
Keuken: Bereidingstijd: - min. Portie(s): 4 personen

Heerlijk gerecht.
Ik heb het recept later, in Frankrijk, met runder rollade gemaakt in de oven.
(Dan braad het vlees , 20 mn per kg op 200 graden).
De bavette rollade, is eigenlijk een platte bavette gevuld en opgerold, gegrild op de barbecue.

Knip een paar stukjes keukentouw.
5 op een rij in de breedte en een lange in de lengte.

Leg de bavette op de touw stukjes.

Smeer wat pesto op het vlees.
Verdeel erop een paar zongedroogde tomaatjes.
! Niet te dik, je moet wel de bavette kunnen rollen.

Verdeel op de tomaatjes de kaas erop.

Bak de pijnboompitjes in een koekenpan zonder vet en verdeel ze op de kaas.

Verdeel de basilicum erop.

Rol de bavette zoals een rollade door de touwtjes dicht te knoppen.
Breng op smaak met peper zout.

Steek de barbecue aan maar zet de kolen alleen in een kant.
Wacht tot de kolen rood zijn of de dome temperatuur tot 180 graden worden.
Zet de bavette op indirect vuur (kant zonder kool).
Prik erin een barbecue thermometer.
Doe de deksel van de barbecue dicht.
Laat de Kerntemperatuur van het vlees tot 46 graden.

Wanneer is het zo, gril het vlees op direct vuur (boven de kolen).
Draai het even tot het vlees geschoeid is, goudbruin dus.
(niet te lang natuurlijk)

Pak meteen het vlees in alufolie , 3 mn, om het laten rusten.

Doe het vlees op een plank, knip de touwtjes af en snijd snel het vlees in plakjes.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Kip – perziksalade

Datum: 3 - 10 - 2024

0 reacties

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties