- 2 cm verse gember
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 grote eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel sojasaus (kikkoman)
- 1 eetlepel rijst azijn
- 1/2 rode ui
- 1 kleine teentje knoflook
- 2 lente uitjes
- 1 theelepel dijon mosterd of 1/2 theelepel wasabi
- 1/2 theelepel bruine suiker
- Beetje peper en zout
Snijd de ui in blokjes.
Snijd de lente uitjes in ringetjes.
Pers de knoflook en gember fijn.
Meng de gember samen met de sojasaus en de mayonaise.
Voeg de azijn, de suiker, de olie en de mosterd (of wasabi) en klop tot een mooie gladde dressing.
Voeg nu de knoflook, de ui en de lente uitjes.
Breng op smaak met peper en een beetje zout en klop goed samen.
Zet in de koelkast, 30 minuten.