- 600 g aardappelen
- 2 uien
- Peper en zout
- 1 eierdooier
- 1 eetlepel boter
- 4 kipfilets ( ik gebruikt dijenkipfilet)
- 2 uien
- 200 g gerookte bacon in plakjes
- 100 g champignons
- 4 teentjes knoflook
- 2 eetlepels margarine
- 3 eieren
- 100 ml yoghurt
- 200 g kaas (geraspt)
- 4 eetlepels peterselie
- 1 theelepel dragon
- 1 theelepel mosterd
- Peper
- Springvorm
- Bakpapier
Een ander manier om een quiche te eten!
Krokante bodem van Rösti , luchtig en lekker met sla erbij!
In een keukenmachine of met een rasp, rasp de aardappelen en de uien.
Doe ze in een vergiet en boven de gootsteen, knijp ze in je handen tot het vocht eruit is.
Zet de aardappelen in een kom.
Voeg een eierdooier toe en breng op smaak met peper en zout. Meng alles goed samen.
Verwarm de oven op 200 graden voor.
Bekleed een springvorm met bakpapier en beboter de ring.
Verdeel de aardappelen in de springvorm, druk goed erop en maak een randje van 1.5 cm.
Zet de quiche bodem in de oven en bak hem 40 minuten. 20 mn op 200 graden, 20 mn op 180 graden.
Laat hem adkoelen.
Snijd de uien in blokjes.
Hak de knoflook fijn.
Snijd de bacon in reepjes.
Snijd de champignons in plakjes.
Snijd de kip in blokjes.
Verwarm de margarine in een koekenpan.
Bak erin de uien, de champignons en de knoflook.
Voeg de bacon en de kipblokjes toe en bak ze nog 5 minuten mee.
Doe het vuur uit en laat afkoelen.
Rasp de kaas.
Meng in een kom, de yoghurt, de mosterd, 3 eieren, de kaas, de peterselie en de dragon en klop 2 minuten.
Breng op smaak met peper.
Verdeel de kip op de aardappelen bodem.
Verdeel nu het yoghurt mengsel erop.
Bak de rösti quiche, op 180 graden, 30 minuten.