- sla naar keuze
- 1 bakje scampi's of grote garnalen
- 2 bleekselderij stengels
- 1 appel
- 1 sinaasappel
- 1 stuk kaas
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel honing
- 1 bakje verse peterselie
- 1 bakje verse koriander
- 1/4 Spaanse peper zonder zaadjes
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie
- 1 citroen
- peper en zout
- 1 avocado
zelf verzonnen salade, zoet-zuur met scampi’s.
Pers de knoflook en snijd de peper in ringetjes.
Verhit 2 eetlepels olijfolie.
Bak de scampi’s, 3 minuten.
Pel de scampi’s af en bewaar het vet.
Snijd de appel, de sinaasappel en de kaas in blokjes.
Hak de peterselie en de koriander fijn.
Rasp de citroen.
Pers de sap van de citroen.
Snijd de avocado in blokjes.
Snijd de bleekselderij in ringetjes.
Maak de dressing klaar:
Meng het vet (met knoflook en peper) samen met de citroensap, de citroenrasp, de peterselie en de koriander.
Voeg er 4 eetlepels olie, de honing en de mosterd en breng op smaak met peper en zout.
Meng de sla, de kaas, de selderij, de appel, de avocado, de sinaasappel, de scampi’s en de dressing samen.