- 400 g kalfstoofvlees in grote blokken gesneden
- 4 wortels
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 prei
- 2 grote tomaten
- 1 pakje tomatensaus Frito
- 250 g champignons
- 1 rode paprika
- 1 potje groene olijven zonder pitten
- 1 bouquet garni (1 tak verse rozemarijn samen gebonden met 1 takje tijm, 1 takje peterselie en 2 laurierblaadjes )
- 200 ml witte wijn
- Peper en zout
- Olijfolie
- 2 eetlepels bloem
- 1 eetlepel roomboter
Snijd de paprika klein.
Hak de knoflook teentjes fijn.
Snijd de ui in blokjes.
Snijd de tomaten in plakjes.
Halveer de champignons.
Snijd de prei in ringetjes.
Snijd de wortels in plakjes.
Verwarm de olijfolie in een braadpan.
Bak erin de ui, de prei, de wortels, de champignons, de knoflook en de paprika.
Voeg het vlees toe en bak mee tot het verkleurd.
Voeg nu de tomaten toe en bak mee.
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de tomatensaus en de witte wijn toe.
Voeg als laatste de bouquet garni en de olijven toe, zet het vuur zacht en zet de deksel op.
Laat het stoofvlees langzaam 60 minuten zacht pruttelen.
Maak de beurre manié om je saus dik te maken.
Meng tussen je vingers de bloem samen met de boter tot een balletje.
Roer de beurre manié in het stoofvlees tot het wordt dikker.
Als het niet dik wordt, maak nog een beurre manié.
Serveer met frieten, gekookte aardappelen,
pasta of rijst.