Door: Dominique op 23 - 11 - 2017 in de categorie Cakes
Ingredienten
  • 1 potje (kop) yoghurt, het wordt dan jouw maat beker
  • 1 pot olie
  • 2 potjes suiker
  • 3 potjes bloem
  • 3 eieren
  • 1 el rasp van 1 sinasappel
  • sap van 1/2 sinaasappel
  • 4 eetlepels cacao poeder puur
  • 1 zakje vanille zuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 snufje zout
Keuken: Bereidingstijd: 45 (aanvankelijk van de oven) min. Portie(s): 8 personen

Verwarm de oven voor op 170°C.
Vet een bakvorm met boter en bloem in.

Meng de eieren met de suiker en de vanille suiker.

Spatel de bloem, de olie, de bakpoeder en de zout door de eiermassa.

Rasp de sinaasappel in een kommetje.

Verdeel het beslag door 2  in 2 kommen, doe in de ene helft de cacaopoeder en de andere helft de sinaasappelsap erbij en roer dit tot het opgenomen is.

Voeg het sinaasappel rasp bij het sinaasappel beslag toe.

Doe 1 eetlepel sinaasappel beslag in de cakevorm, dan 1 eetlepel chocolade beslag.
Doe dat tot het beslag op is.

Zet in de oven op 170 graden, 45 minuten.

 

Wanneer is jouw cake klaar?

Als je prikt er een mes in die moet dan goed droog uitkomen zonder beslag erop.

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties