- 32 plakjes dun gesneden bacon + 4 plakjes bacon voor in de vulling
- 300 g varkensgehakt
- 1 ei
- 1 ui
- 4 eetlepels paneermeel
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel Dijon mosterd
- peper en zout
Ik vind slavinken uit de supermarkt vaak smaakloos dus heb ik mijn eigen recept verzonnen.
Het heeft meer smaak en de bacon geeft een extra smaak aan de vulling.
Maak de vulling klaar:
Hak in een keuken machine, het gehakt samen met de bacon, de ui en de knoflook.
Voeg het ei, de mosterd en de paneermeel, breng op smaak met peper en zout en meng alles goed samen.
Maak de slavinken klaar:
Leg 4 bacon plakjes op een plank.
Leg in de middel, het gehakt in een langwerpige vorm.
Vouw eerst de zijkanten dicht en rol de bacon om het vlees om.
Leg de slavinken op een ovenschaal met olijfolie.
Bak ze in de oven, op 180 graden, 20-25 minuten.