Door: Dominique op 8 - 09 - 2015 in de categorie Soepen
Ingredienten
  • 8 grote uien
  • 25 g margarine
  • 300 g runderlappen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 laurierblad
  • 1 kruidnagels
  • 2 grote eetlepels bloem
  • 200 ml witte wijn
  • peper
  • 4 eieren
  • 100 g geraspte kaas
  • 3 Rundvleesbouillonblokjes
  • 1.5 liter water
Keuken: Bereidingstijd: 120 min. Portie(s): 4 personen

Franse uiensoep  op mijn manier.
In het Dirk recepten magazine, zag ik dat ze op de soep niet alleen kaas serveren maar ook geprakte gekookte eieren en dat vind ik wel een lekkere toevoeging.

Snijd de uien in halve ringen.
Snijd het vlees in blokjes.
Hak de knoflook fijn.
Rasp de kaas.

Kook de eieren, 9 minuten in ruim water met zout.
Schik de eieren en pel ze af.
Prak de eieren met een vork fijn en zet ze afgedekt, in de koelkast.

Maak de bouillon door 1, 5 liter gekookte water te mengen met de laurierblad, de kruidnagel, de bouillonblokjes en de knoflook.
Laat de bouillon 10 minuten langzaam koken.

Verwarm in een grote pan de margarine, voeg de uien toe en bak ze tot ze verkleuren en goudbruin worden.
Voeg het vlees blokjes toe en bak ze samen met de uien nog 10 minuten.

Voeg de bloem toe en bak, 3 minuten mee.

Doe langzaam de bouillon erbij  en roer goed.
Voeg de witte wijn toe en breng op smaak met peper. (misschien een beetje zout ook).

Laat de soep 1.5 uur op zacht vuur koken.

Serveer de soep met geraspte kaas, eieren en naast verse gebakken brood.

11999223_1107956592566335_1353786627_o

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties