- 100 g spaghetti per persoon
- 200 g gerookte zalm, gescheurd
- 1 courgette, gesneden in halve schijven
- 10 champignons, gesneden in plakjes
- 2 sjalotten, klein gesneden
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 10 cherry tomaatjes, gesneden in tweeën
- 2 eetlepels diepvries doperwtjes
- 2 lente uitjes, gesneden in ringetjes
- 250 ml lichte kookroom
- 1 citroen, geraspt en geperst
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper en zout
- Parmezaanse kaas, geraspt en verse basilicum voor erop
Heerlijk recept met gerookte zalm, champignons, courgette, doperwtjes in een romige citroen saus.
Comfort food!
Verwarm de olijfolie in een koekenpan.
Bak erin de sjalotten met de champignons, de courgette, de lente uitjes en de knoflook.
Breng op smaak met peper.
Blus af met het citroenrasp en met het citroensap.
Breng het water aan het kook met genoeg zout.
Kook de pasta beetgaar.
Giet ze af.
Bewaar een plakje zalm voor de decoratie.
Voeg bij de groenten, de zalm, de tomaatjes, de doperwtjes en de room.
Verdeel de pasta op vier borden.
Verdeel de saus erop.
Verdeel de geraspte kaas.
Scheur de zalm en de basilicum blaadjes. Verdeel ze op de borden.