- 100 g Maria koekjes
- 100 g kruidennoten
- 150 g roomboter
- 250 ml slagroom + 2 eetlepels suiker
- 100 g suiker
- 1 zakje vanille suiker
- 2 eetlepels Speculaas kruiden
- 1 bakje frambozen
- 20 kruidennoten
- 1 vel gelatine + 1 eetlepel water
Speciaal voor Sinterklaas
Zelf verzonnen recept van roomkaas kaas met speculaas kruiden op een bodem van kruidennoten en Maria koekjes en met een topping van frambozen en kruidennoten.
Het is beter om een kleine springvorm te gebruiken, mijn taart was een beetje plaat.
Mijn Monchou taart wordt niet stijf maar blijft een lekkere luchtige mousse.
Maal de koekjes fijn in een keukenmachine.
Smelt de boter in een pan en voeg hier de koekjes kruimels toe.
Roer goed door tot een stevige massa.
Schep het koekjes mengsel in de met bakpapier beklede springvorm, verspreid het gelijkmatig over de bodem en druk het hard.
Zet de bodem in de koelkast om af te laten koelen.
Klop in een kom de slagroom met 2 eetlepels suiker stijf.
Laat de gelatine weken in een kommetje met wat water, 5 minuten.
In een andere kom meng je de suiker, vanillesuiker en speculaas kruiden.
Voeg de Monchou toe en klop het tot een romig mengsel.
Klop de slagroom met het Monchou mengsel tot een luchtig beslag.
Doe de gelatine met een lepel water, 20 seconden in de magnetron om het te laten smelten.
Meng de gelatine met het Monchou mengsel.
Schep de vulling op de afgekoelde taartbodem, verdeel de kruidennoten en de frambozen erop en zet de taart minstens 3 uur in de koelkast zodat de vulling goed stevig wordt.