- 500 g sperziebonen
- 1 pakje tomatenpuree
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 1/2 theelepel rozemarijn
- peper en zout
- margarine
- 2 speklapje (niet verplicht)
- verse peterselie
Ik vind de smaak van de sperziebonen heel saai.
Mijn moeder maakt sperziebonen in tomatensaus.
Het is zo lekker!
Het is zoet door de tomatenpuree en scherp door de knoflook.
ik kies vaak voor haricots verts, fijner en kleiner dan de sperziebonen.
De kontjes van de boontjes afsnijden en in weinig water met zout, 15 minuten gaar koken. Giet het water af.
Bak de speklapjes zonder vet in een koekenpan.
Snijd ze in reepjes en breng op smaak met peper en zout.
Snipper de ui en snijd de knoflook en de peterselie fijn.
Fruit ze, een paar minuten, in een koekenpan met wat margarine.
Breng op smaak met peper en zout en voeg de rozemarijn toe.
Voeg er de tomatenpuree toe en laat de saus nog 10 minuten zacht pruttelen.
Serveer de boontjes met wat saus en speklapjes stukjes.