- 1 bak champignons
- 400 g sperziebonen
- 1 bakje spekjes
- 2 gember bolletjes
- 1/2 Spaanse peper zonder zaad
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel balsamico azijn
- 1/2 theelepel suiker
- 1 /2 theelepel vissaus
- 1/2 theelepel dragon
- 1 theelepel ketchup
- 1/2 theelepel ketjap
- 1 blik tomatenblokjes
- peper en zout
Voor een vegetarisch versie van dit recept, kunnen de spekjes weg.
Kook de sperziebonen in een pan met ruim water en zout, 10 minuten.
Giet ze af en laat ze op de aanrecht, in de pan met een deksel.
Snijd de champignons in plakjes.
Snijd de ui in blokjes.
Hak de peper, de gember en de knoflook fijn.
Verwarm een beetje olie in een wok.
Voeg de ui, de knoflook, de peper en de gember toe en bak een paar minuten.
Voeg de champignons en de spekjes toe en bak 5 minuten.
Voeg de tomatenblokjes toe en laat op laag vuur koken.
Voeg nu de azijn, ketjap, dragon, ketchup, vissaus en de suiker toe en laat nog langzaam koken, 15 minuten.
Voeg nu de sperziebonen toe en laat 15 minuten opwarmen.