- 8 aardappelen
- 300 g verse sperziebonen
- 400 g tomaten blokjes uit blik
- 2 uien
- 3 knoflook teentjes
- 1 theetlepel Italiaanse kruiden
- 1 theelepel oregano
- 2 eetlepels verse peterselie
- 4 eetlepels verse basilicum
- 1 theelepel suiker
- 200 ml crème fraîche
- 2 eieren
- 100 g geraspte kaas
- 1 bak cherry tomaatjes
- Peper en zout
- 2 eetlepels olijfolie
Pel de aardappelen, snijd ze in blokken en kook ze in ruim water met zout, 15 minuten.
Kook de sperziebonen in ruim water met zout (of stoom ze), 15 minuten. Giet de groenten af en doe ze in een ovenschaal.
Snipper de uien.
Hak de knoflook fijn.
Hak de peterselie en de basilicum grof.
Verwarm de olie in een koekenpan en bak de uien samen met de knoflook.
Voeg de tomaatjes blokjes, de suiker, de oregano, de peterselie en de Italiaanse kruiden toe.
Zet het vuur laag, breng op smaak met peper en zout en laat de saus op laag vuur 5 minuten zacht pruttelen.
Klop de eieren met de crème fraîche en breng op smaak met peper en zout.
Giet de saus op de groenten en verdeel het eieren mengsel erop.
Halveer de tomaatjes en verdeel ze op de groenten.
Verdeel de basilicum erop.
Strooi de kaas op bovenop.
Zet in de oven 30 minuten op 180 graden
Serveer met eventueel verse worstjes of karbonade.