- 300 g sperziebonen -
- 1 blikje tonijn (naturel)-
- 2 aardappelen per persoon-
- 1 bakje cherrytomaten -
- 4 eieren -
- 3 el balsamicoazijn -
- 1 ½ tl mosterd -
- ½ eetlepel honing -
- 6 el olie -
- 1 el kappertjes-
- peper en zout
Dit recept is makkelijk en heel lekker met dit warm weer!
Dat is wel een maaltijdsalade maar je kan het met een stuk vis of vlees serveren.
Je kun de avond van tevoren, de eieren, de aardappelen en de sperziebonen koken en ze, tot de volgende dag, in de koelkast zetten.
Dan maak je de salade verder klaar.
Kook de eieren hard, spoel ze koud, pel ze en snij ze in plakjes.
Maak de sperziebonen schoon en kook ze in ca 12 minuten beetgaar in ruim kokend water met zout. Giet ze af in een vergiet. Spoel ze snel af onder koud stromend water.
Kook de aardappelen ruim 20 minuten, pel ze en snij ze in plakjes.
Klop een dressing van azijn, mosterd, olie, honing en zout en peper naar smaak en giet dit direct over de nog enigszins warme sperziebonen.
Giet de tonijn af en verdeel de vis in stukken.
Maak de tomaten schoon en snijd ze in plakjes.
Meng de sperziebonen, de tonijn en de plakjes tomaat door elkaar in een slakom.
Garneer de salade met de ei en de kappertjes..