Door: Dominique op 5 - 10 - 2016 in de categorie Stamppotten
Ingredienten
  • 1 kg aardappelen
  • 500 g sperziebonen
  • 1 klontje boter + 2 eetlepels melk
  • peper en zout
Voor de garnituur:
  • 1 bak champignons
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 gele paprika
  • 2 uien
  • 1 theelepel peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g ontbijtspek plakjes
  • 100 g walnoten
  • peper en zout
  • olijfolie
Keuken: Bereidingstijd: 30 min. Portie(s): 4 personen

Lekker stamppot met sperziebonen.
Ik heb als garnituur champignons, paprika, uien en walnoten gebakken.

20161004_173540_resized-2Pel, snijd de aardappelen in blokjes en kook ze 20 minuten in ruim water met zout.
Laat ze even staan in het water.

 

 

 

20161004_173523_resized

Snijd de sperziebonen in stukjes en kook ze in water met zout, 10 minuten.

 

 

 

Snijd de paprika’s, de uien en de ontbijtspek plakjes in blokjes.
Halveer de champignons.
Hak de peterselie en de knoflook fijn.
Hak de noten grof.

20161004_173516_resized

Verwarm 2 eetlepels olie in een koekenpan en fruit de uien.
Voeg de paprika’s, de champignons, de ontbijtspek en de knoflook toe en bak nog een paar minuten.
Voeg nu de noten toe en breng op smaak met peper, zout en peterselie.

 

 

Stamp de aardappelen met boter en melk tot puree.
Voeg de sperziebonen toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveer de stamppot met het garnituur en jus.

20161004_174542_resized

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties