- 1 kg aardappelen
- 500 g sperziebonen
- 1 klontje boter + 2 eetlepels melk
- peper en zout
- 1 bak champignons
- 1/2 rode paprika
- 1/2 gele paprika
- 2 uien
- 1 theelepel peterselie
- 1 teentje knoflook
- 100 g ontbijtspek plakjes
- 100 g walnoten
- peper en zout
- olijfolie
Lekker stamppot met sperziebonen.
Ik heb als garnituur champignons, paprika, uien en walnoten gebakken.
Pel, snijd de aardappelen in blokjes en kook ze 20 minuten in ruim water met zout.
Laat ze even staan in het water.
Snijd de sperziebonen in stukjes en kook ze in water met zout, 10 minuten.
Snijd de paprika’s, de uien en de ontbijtspek plakjes in blokjes.
Halveer de champignons.
Hak de peterselie en de knoflook fijn.
Hak de noten grof.
Verwarm 2 eetlepels olie in een koekenpan en fruit de uien.
Voeg de paprika’s, de champignons, de ontbijtspek en de knoflook toe en bak nog een paar minuten.
Voeg nu de noten toe en breng op smaak met peper, zout en peterselie.
Stamp de aardappelen met boter en melk tot puree.
Voeg de sperziebonen toe en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de stamppot met het garnituur en jus.