- 2 zakken spinazie
- 2 aardappels per persoon
- 50 g maizena
- 1 eetlepel roomboter
- 1/2 liter volle melk
- 1 snufje nootmuskaat
- peper en zout
- 1/2 zak geraspte oude kaas
Snijd de ui en de knoflook gijn.
Bak ze in 2 eetlepels olie in een wok.
Voeg de spinazie handje bij handje tot het geslonken is.
Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de aardappelen in blokjes en kook ze in ruime water met zout.
Laat ze uitlekken.
Doe de melk in een pan, samen met peper, zout, nootmuskaat en boter en laat hem koken.
In een kommetje, meng 2 el koude melk met de maizena, goed roeren en giet het mengsel in de melk.
Flink roeren tot de saus dik wordt.
Laat nu op laag vuur een paar minuten koken.
Voeg nu de geraspte de oude kaas toe.
Verdeel de aardappelen en de spinazie op 4 borden.
Verdeel bovenop of ernaast de saus.