- 3 tomaten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 el Thijm
- 1 pak spinazie à la crème (diepvries)
- 8 plakjes bladerdeeg (diepvries) of 8 plakjes hartige taart deeg
- 4 eieren
- 1 potje crème fraîche
- 1 schaaltje rundergehakt
- 1 zakje gemalen pittige kaas
- boter om in te vetten
Spinazie en deeg ontdooien volgens gebruiksaanwijzing.
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Taartvorm invetten, bekleden met bakpapier en daarna bekleden met deeg.
knoflook en ui fijn snijden.
Tomaten in schijven snijden.
Eieren loskloppen met crème fraîche, zout en peper.
In een koekenpan met anti-aanbaklaag gehakt rul bakken.
Voeg er de ui en de knoflook toe.
Pittig op smaak brengen met zout en peper.
Gehakt, eieren en kaas door spinazie roeren.
Vorm vullen met spinaziemengsel.
Tomaten schijven opleegen.
Taart in midden van oven in ca. 40 minuten gaar en goudbruin bakken.
Taart uit oven nemen en in vieren snijden.