- 1 broccoli
- 1 zak spruitjes
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 2 aardappelen per persoon
- 1 theelepel chili vlokken
- 4 eetelepels ketjap manis
- 1 eetlepel verse peterselie
- peper en zout
- 4 verse worsten
- 2 eetlepels olie
- 1 stukje boter
- 1 bakje champignons
- 1 theelepel citroengras poeder
- 1 theelepel gember
- 1 theelepel koriander
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel suiker
Snijd de broccoli in roosjes.
Kook de spruitjes en de broccoli in ruim water met zout en 1 eetlepel suiker (tegen de bitterheid van de spruitjes).
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Halveer de champignons.
Snijd de worsten in stukjes.
Hak de peterselie, de ui en de knoflook fijn.
Verwarm in een koekenpan de olie en de boter samen.
Bak de aardappelen tot ze gaar zijn.
Giet de olie af, zet de aardappelen in een wok.
Voeg de knoflook, de champignons, de worsten, de ui en de knoflook toe.
Bak nog 10 minuten.
Giet de spruitjes en de broccoli af en voeg ze in de wok toe.
Breng op smaak met peper, zout, chili, koriander, citroengras, gemberpoeder, peterselie, komijnpoeder en blus met ketjap manis.
Laat het gerecht op laag vuur nog een paar minuten pruttelen.