Door: Dominique op 20 - 10 - 2014 in de categorie Aziatische keuken
Ingredienten
  • 1 broccoli
  • 1 zak spruitjes
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 aardappelen per persoon
  • 1 theelepel chili vlokken
  • 4 eetelepels ketjap manis
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • peper en zout
  • 4 verse worsten
  • 2 eetlepels olie
  • 1 stukje boter
  • 1 bakje champignons
  • 1 theelepel citroengras poeder
  • 1 theelepel gember
  • 1 theelepel koriander
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel suiker
 
Keuken: Bereidingstijd: 30 min. Portie(s): 4 personen

Snijd de broccoli in roosjes.

Kook de spruitjes en de broccoli in ruim water met zout en 1 eetlepel suiker (tegen de bitterheid van de spruitjes).

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.

Halveer de champignons.

Snijd de worsten in stukjes.

Hak de peterselie, de ui en de knoflook fijn.

Verwarm in een koekenpan de olie en de boter samen.

Bak de aardappelen tot ze gaar zijn.

Giet de olie af, zet de aardappelen in een wok.

Voeg de knoflook, de champignons, de worsten, de ui en de knoflook toe.

Bak nog 10 minuten.

Giet de spruitjes en de broccoli af en voeg ze in de wok toe.

Breng op smaak met peper, zout, chili, koriander, citroengras, gemberpoeder, peterselie, komijnpoeder en blus met ketjap manis.

Laat het gerecht op laag vuur nog een paar minuten pruttelen.

10728513_912268672135129_478305916_n

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Kip – perziksalade

Datum: 3 - 10 - 2024

0 reacties

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties