- 500g aardappelen of zoete aardappelen
- 2 winterpenen
- 1/2 pak Heinz tomato Frito ( 200 ml, tomatensaus)
- 2 laurierblaadjes
- 1 blik gepelde tomaten
- 500 g half om half gehakt
- 250 ml water
- 1 Runder bouillonblokje
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel oregano
- Handjevol verse peterselie
- Optioneel, 100 g diepvries doperwtjes
- Peper en zout
![](https://www.receptenvandomy.nl/wp-content/themes/Zylyz/timthumb.php?src=https://www.receptenvandomy.nl/wp-content/uploads/2021/02/inCollage_20210215_105528052-590x501.jpg&h=200&w=200&zc=1)
Een makkelijk, heerlijk recept van een stoofpotje van gehakt en groenten.
Pel en snijd de aardappelen en de winterpenen in kleine blokjes.
Snijd de uien fijn.
Hak de knoflook grof.
Hak de peterselie fijn.
Snijd de champignons in plakjes.
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan.
Bak erin de uien, knoflook en de champignons.
Voeg later het gehakt toe en bak mee tot het gar is.
Voeg daarna de gepelde tomaten, de winterpenen blokjes, de aardappelen blokjes, het water, het bouillonblokje, paprikapoeder, oregano, tomatenpuree en de laurierblaadjes toe aan het gehakt mengsel.
Breng op smaak met peper en zout.
Zet het vuur heel zacht, deksel erop en laat het stoofpotje, 1 uur zacht pruttelen.
Het is klaar wanneer de aardappelen en de winterpenen gaar dus zacht zijn.
Roer 2 eetlepels maizena met 2 eetlepels water tot een papje en meng het met het stoofpotje.
Hier mag je diepvries doperwtjes toevoegen.
Als het stoofpotje iets dikker is geworden, zet het vuur uit.
Strooi wat peterselie erop.