- 500 gram lamslapjes -
- 2 aardappelen per persoon
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 1 blik tomatenblokjes
- olijfolie -
- 25 gram roomboter
- 25 g bloem
- 1 vleesbouillontablet
- 2 laurierblaadjes
- peper en zout
- verse peterselie
- 1 prei
- 2 eetlepels Ras el hanout
- 1 zakjes olijven zonder pit
- 1 courgette
Snijd de ui, de prei, de courgette, de aardappelen, het vlees en de wortels in blokjes.
Snijd de peterselie en de knoflook fijn.
Lamsvlees rondom bruin bakken in de olie, op hoog vuur, 2 a 3 minuten.
Alle andere ingrediënten en water toevoegen.
Breng op smaak met peper en zout.
Het stoofpotje 2,5 uur op laag vuur laten sudderen.
Maak nu de beurre manié om de saus te binden.
Laat de boter op kamer temperatuur komen zodat deze zeer smeuïg is.
Dan vermeng de boter met de bloem, door het grondig bewerken met een vork of met de vingers, in een kom.
Roer de beurre manié door het stoofpotje tot de saus dikker wordt.
Pas op dat de saus op de bodem van de pan niet aanbrandt!