- 500 g runderlappen
- 2 uien
- 250 g champignons
- 1 winterwortel
- 1 prei
- 25 g margarine
- 250 ml rode wijn
- 1 zakje Knorr Mix voor Stoofpotje
- 250 g voorgekookte krieltjes (koeling)
- 2 el peterselie, om te garneren
Hier heb ik een mix van Knorr gebruikt, “Mix voor stoofpotje met champignons en ui”.
Bereiding
Snijd het vlees in blokjes.
Snipper de uien.
Snijd de champignons in plakjes, de winterwortel in stukken.
Verhit de margarine en bak het vlees al omscheppend bruin met de uien en de champignons.
Blus af met de wijn.
Laat dit op een laag vuur met gesloten deksel ongeveer 1,5 uur stoven.
Voeg, als het vlees bijna gaar is, de inhoud van het zakje Knorr Mix, 250 ml water, de winterwortel, de prei en de krieltjes toe.
Breng het geheel al roerend aan de kook, zet het vuur laag en laat alles nog 15 minuten zachtjes stoven.
Strooi de peterselie erover.
Bon appétit!