- 300 g bloem
- 300 ml lauwe water
- 2 zakjes droge gist
- 10 g zout
- 3 eetlepels bruschetta kruiden Voor de vulling:
- 3 witloof stronkjes
- 2 preien
- 2 eetlepels honing
- 8 plakjes kaas
- peper en zout
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 4 kabeljauw (diepvries)
- 3 eetlepels dille
- 2 eetlepels Ricard (ouzo of andere anijs drank)
- margarine
Dat is hem dan, mijn hartige Taart Tatin.
Het brooddeeg was heel lekker.
Ik heb een klein stokbrood van het overgebleven deeg gemaakt.
De smaken zijn in balans, krokant, zout, zoet en bitter, verrassend lekker!
Maak van tevoren het brooddeeg.
Doe het water, bloem en gist in een kom en roer door elkaar tot alle bloem goed is bevochtigd. Kneed het zout en de bruschetta kruiden door het deeg heen.
Laat het deeg minstens 2 uur, afgedekt met een doek, rijzen.
Maak nu de vulling:
Verwarm in een koekenpan de margarine.
Snijd de witloof, de ui en de prei in grove stukken.
Leg ze in de koekenpan.
De honing met een lepel er overheen strijken.
Breng op smaak met peper en zout.
voeg de geperste knoflook, de Ricard en de dille toe.
Zet een deksel op de koekenpan en laat 15 minuten op laag vuur stoven.
Zet de vis 2 minuten in de magnetron en laat het vocht uitlekken.
Laat het vocht van het witloof mengsel uitlekken.
Schaaf de kaas in plakjes (8 plakjes)
Bedek een taart vorm met bakpapier.
Verdeel de vis boven de bakpapier.
Verdeel de plakjes kaas eroverheen.
Verdeel het witloof mengsel bovenop.
Verwarm de oven op 180 graden voor.
Rol het brooddeeg uit.
Bedek de taart met het deeg.
Snijd en druk de zijkant een beetje in.
Bestrijk de bovenkant van de taart met een eidooier of met wat melk.’
Bak de taart 30 minuten in de oven.