- 2 plakjes bladerdeeg per taartje
- 1 courgette
- 1 aubergine
- olijfolie
- 2 tomaten
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 1 tl peterselie
- 1 tl suiker
- 1 pakje feta kaas
- drogen bonen om de taartjes blind bakken
Lekker, mooi voorgerecht voor kerst!
Verwarm de oven op 200 graden.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Snijd de courgette, de aubergine en de tomaten in blokjes.
Bak in een koekenpan met olijfolie, de ui en de knoflook 3 minuten.
Voeg er de courgette, de aubergine, de kruiden, de suiker en de tomaten toe en bak ze nog 15 minuten.
Vet vier taartvormpjes in en bedek ze met 2 plakjes bladerdeeg.
De randjes van de deeg mogen uitsteken (zie foto).
Strooi de bonen erin en bak ze 15 minuten in de oven mooi goud en bruin.
Breng de ratatouille op smaak met peper en zout.
Doe de bonen uit de vormpjes weg en scherp de ratatouille in de vormpjes.
Strooi de geitenkaas erover en bak in de oven nog 10 minuten tot de kaas gesmolten is.