- 500 g verse tagliatelle
- 1 Spaanse peper zonder pitten
- 2 uien
- 100 g kastanje champignons
- 3 teentjes knoflook
- Olijfolie
- 20 zon gedroogde tomaten
- 1 kopje witte wijn
- 1.5 kop kipbouillon (1.5 kop gekookt water met 1 kipbouillon blokje
- 200 g verse spinazie
- 200 ml crème fraiche
- 20 g verse platte peterselie
- peper en zout
Snijd de uien in blokjes.
Hak de knoflook fijn
Hak de peterselie fijn.
Snijd de peper in ringetjes.
Halveer de champignons.
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
Bak erin de uien samen met de knoflook, de champignons en de spaanse peper.
Blus met de wijn en daarna voeg de bouillon toe.
Zet het vuur en laat de wijn reduceren.
Verwarm een grillpan zonder vet.
Bak de schelpen, 1 minuten beide kanten, tot ze goudbruin kleuren.
Zet ze op een bord.
Wanneer is de wijn gereduceerd, voeg de crème fraiche toe.
Laat op heel laag pit, pruttelen.
Voeg nu de spinazie en de zon gedroogde tomaten toe.
Doe de schelpen samen met de peterselie in de saus.
Breng op smaak met peper en zout naar smaak.
Zet een deksel erop en laat 5 minuten zacht pruttelen.
Kook de pasta in ruim kokend water met zout.
Verdeel de pasta op 4 borden.
Verdeel de sais erop en serveer meteen.