Door: Dominique op 17 - 09 - 2014 in de categorie Kip, Gevogelte, Tajine
Ingredienten
  • 8 drumsticks
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels verse koriander
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • 1 blikje abrikozen
  • 1 citroen
  • 2 theelepels ras el hanout
  • Peper en zout
Keuken: Bereidingstijd: 30 min. Portie(s): 2 personen

Ik heb hier al een tajine gemaakt, maar ik probeer elke keer om het recept te verbeteren en het is gelukt, het was heel lekker!

ik gebruik heel vaak Ras el Hanout.
Ras El Hanout is een typisch Marokkaanse kruidenmengsel en het betekent letterlijk “het beste van de winkel”. Het mengsel bestaat uit minstens 12 ingrediënten maar soms worden er wel 50 in verwerkt. kurkuma, kaneel, komijnzaad,korianderzaad, zwarte peper, kardemomzaad, paprikapoeder, nootmuskaat, gemalen piment, kruidnagels, gemberpoeder.

Het wordt vooral in de Marokkaanse keuken gebruikt en is te verkrijgen in Marokkaanse winkels.

Ras El Hanout is lekker bij stoofpot, tajine, gevogelte, vlees, wild, rijst en couscous.

 

Snijd de courgette, de aubergine en de paprika in blokjes.
Snijd de ui en de citroen in ringen.
Snijd de knoflook, de koriander en de peterselie fijn.

Meng alle ingrediënten samen, voeg er de helft van de sap van de abrikozen toe, breng op smaak met peper en zout en laat 30 minuten in een tajine met het deksel erop op zacht vuur langzaam koken.

Serveer met couscous.

734952_400811920012508_244892880_n

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Aardappelen in citroen..

Datum: 14 - 01 - 2025

0 reacties

Sla wraps met..

Datum: 28 - 12 - 2024

0 reacties