- 4 kip karbonade
- 1 blik tomatenblokjes
- 4 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1/4 paksoi (of Chinese kool)
- 4 wortelen
- 1 prei
- 1 koolrabi
- 1/2 paprika
- 1/2 Spaanse peper zonder zaadje
- 3 theelepels Ras el hanout
- 2 eetlepels bleekselderij
- 1 citroen
- 1 tajine pan of een pan met deksel
- 4 eetlepels maizena
Snijd de koolrabi, de paprika, de bleekselderij, de wortelen en de ui in blokjes.
Snijd de blaadjes van de kool in reepjes.
Snijd de Spaanse peper en de prei in ringetjes.
Hak de knoflook fijn.
Snijd de citroen in 4 blokjes.
Zet de kip in de tajine.
Voeg alle ingrediënten toe aan de kip.
Voeg 2 glazen water toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Laat de saus 60 minuten langzaam en zacht koken met de deksel op de tajine.
Na 30 minuten, doe de citroen uit.
Meng 4 eetlepels water met 4 eetlepels maizena in een kommetje, voeg het mengsel in de saus en laat nog 5 minuten koken.
Serveer de tajine met rijst of met couscous.