- 1 courgette
- 1 aubergine
- 2 worteltjes
- 1 ui
- 1 vleestomaat
- 400 g magere riblappen
- 1 teentje knoflook
- 1 tl peterselie
- 1 bouillon blokje (runder)
- 1 tl Ras el hanout of koriander, kaneel en komijnpoeder
- 1/2 rode paprika
- 1 kopje rijst per persoon
- peper en zout
Een recept dit makkelijk is en heel lekker.
Het geheim van dit recept, hoe langer het kookt, hoe lekkerder het wordt.
je kan het tajine een dag van tevoren maken en de volgende dag hem warm maken.
je kan andere groenten gebruiken, zoals venkel, doperwtjes en bloemkool.
Snijd het vlees in grove stukken.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.
Snij de courgette. de wortels en de aubergine in blokjes.
Voeg in een tajine (of wok met deksel) alle ingrediënten samen behalve de rijst.
Voeg zoveel water toe dat het vlees onder staat.
Zet de deksel op en laat langzaam koken, 2 uur.
Voeg er dan de rijst en misschien wat meer water en laat nog 30 minuten stoven.