- 1 wit vis naar keuze per persoon
- 2 citroenen
- 2 tomaten (uit mijn moestuin!)
- 1 courgette (ook uit mijn moestuin)
- 1 theelepel Ras el Hanout
- 1 theelepel gimber poeder
- 1 snufje sambal
- peper en zout
- 1 paprika
- 2 bos uitjes
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 kop rijst per persoon
Snijd de tomaten, de paprika, de uien, de courgette in blokjes.
Snijd de citroenen in partjes.
Pers de knoflook en snijd de bos uitjes in ringen.
Snijd de vis in blokjes.
Kook de rijst in een pan met water en zout.
Giet de rijst af.
Bak de ui samen met de knoflook en de bos uitjes.
Voeg de tomaten, de courgette en de paprika toe.
Voeg nu de vis, de kruiden en de citroen toe.
Zet de deksel van de tajine op en laat 20 minuten zacht pruttelen.
Breng op smaak met peper en zout en voeg de rijst toe.
Laat nog 10 minuten pruttelen.