- 250 g bloem
- 70 g suiker
- 125 g boter (ik heb vloeibare uit een fles gebruikt
- 2 eierdooiers
- 1 snufje zout
- sap van 4 citroen
- rasp van 2 citroen
- 150 g fijne suiker
- 1 el maizena
- 3 eieren
- 2 el crème fraîche
- 2 eiwitten
- 1 snufje zout
- 100 g poeder suiker
…zo lekker…..
Meng alle ingrediënten voor het deeg door elkaar en vorm hiervan een deegbal.
Pak het deeg in plastic folie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten.
Bekleed een ingevette taartvorm met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 160° en bak het deeg blind (bedekt met bakpapier en bak-knikkers of bonen) 25 minuten.De bodem wordt dan nog knapperig.
Rasp de citroenen en pers de citroenen uit.
Doe dit samen met de overige ingrediënten in een pan en zet alles op een laag vuur, blijf roeren tot je een dikke vla hebt (niet laten koken).
Je moet echt blijven roeren tot de vulling dik wordt.
Giet de dikke vulling over de voorgebakken deegbodem.
Klop de eiwitten met poedersuiker en zout heel stijf.
Verdeel de merengue over de taart.
Schakel de oven terug op 140°C en zet de taart nog ± 15 minuten in de oven en 5 minuten onder de gril.