- 1 quiche deeg
- 4 eetlepels paneermeel
- 1 zalm filet
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 eetlepels suiker
- 4 eetlepels water
- 2 eetlepels peterselie
- 2 eetlepels basilicum
- 1 eetlepel tijm
- 2 lente uitjes
- peper en zout
- 100 g Parmezaanse kaas
- 2 tomaten
Zelf verzonnen recept van een kruidige taart met tomaten en zalm op een lekker dun brood deeg.
Ik had kappertjes erop gedaan maar vond ze niet zo lekker in dit recept.
Die taart is ook lekker koud.
Verwarm de oven op 180 graden voor.
Maak het quiche deeg klaar.
Rol het uit en leg het op de bodem van een quiche vorm.
Strooi de paneermeel erop.
Pel de uien en de knoflook af.
Snijd de zalm in reepjes.
Snijd de paprika in reepjes.
Snijd de tomaten in plakjes.
Hak in een keukenmachine de uien, de peterselie, de basilicum, de tijm, de lente uitjes, de dragon de knoflook samen.
Meng het mengsel samen met de tomatenpuree, het water en de suiker.
Breng goed op smaak met peper en zout.
Schep het tomatenmengsel op het deeg.
Verdeel nu de tomaten, de paprika reepjes en de zalm op het tomatenmengsel.
Strooi de Parmezaanse kaas erover.
Bak de taart in de oven, 30 minuten op 180 graden.