Ingredienten
- 8 koppen rijst
- zout, peper
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 2 el tomatenpuree
- 1 el basilicum
- 1 el peterselie
- snufje Italiaanse kruiden
- 3 el margarine
- snufje suiker
- 300 g gehakt
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 1 tl curry poeder
- 2 el paneermeel
- peper en zout
- 2 el croma
Lievelingseten van Nikki!…mijn jeugd, op basisschool, in Frankrijk, elke vrijdag middag.
Het brengt veel herinneringen naar boven, ik vond het zo lekker!
Maak de rijst klaar.
Breng een pan met flink veel water met wat zout aan de kook, voeg de rijst toe, roer die tot het water weer kookt om, leg er een deksel op, draai het vuur laag, laat de rijst 8 minuten koken, giet het overtollige water weg en laat de rijst nog 10 minuten afgedekt staan.
Maak de tomatensaus klaar.
De ui en de knoflook pellen en fijnhakken. Een wok verhitten en de margarine er heet in laten worden.
Maak de rijst klaar.
Breng een pan met flink veel water met wat zout aan de kook, voeg de rijst toe, roer die tot het water weer kookt om, leg er een deksel op, draai het vuur laag, laat de rijst 8 minuten koken, giet het overtollige water weg en laat de rijst nog 10 minuten afgedekt staan.
Maak de tomatensaus klaar.
De ui en de knoflook pellen en fijnhakken. Een wok verhitten en de margarine er heet in laten worden.
De ui en de knoflook hierin glazig fruiten.
De tomatenpuree en de kruiden erdoor roeren.
Met suiker, zout en peper op smaak brengen.
Maak de gehakt balletjes klaar.
De ui pellen en fijnsnipperen.
Maak de gehakt balletjes klaar.
De ui pellen en fijnsnipperen.
In een kom de uisnippers, het gehakt, de peterselie, het curry poeder, het paneermeel, het zout en de peper door elkaar mengen.
De knoflook pellen en erboven uitpersen.
De peterselie erboven fijnknippen.
Het gehaktmengsel nogmaals goed doorkneden en balletjes van vormen.
In een koekenpan de croma verhitten en de gehaktballetjes in ± 10 minuten aan alle kanten bruin bakken.
De peterselie erboven fijnknippen.
Het gehaktmengsel nogmaals goed doorkneden en balletjes van vormen.
In een koekenpan de croma verhitten en de gehaktballetjes in ± 10 minuten aan alle kanten bruin bakken.
blus met water en laten 5 min koken.
De tomatensaus door de rijst roeren, balletjes toe voeren en serveer meteen.
De tomatensaus door de rijst roeren, balletjes toe voeren en serveer meteen.