- 8 rijpe trostomaten
- 3 teentjes knoflook
- tijm
- peterselie
- olijfolie
- zout en peper
- 1 snee wit brood
Provençale is eigenlijk een mix van peterselie met knoflook, ook persillade genoemd, uit het woord persil (peterselie)
Dit recept heb ik vanavond gemaakt, met mijn eigen geheim, brood.
lekker bij vis en rijst.
Bereidingswijze:
Snij de tomaten doormidden en bestrooi ze met de peper en zout.
mix in een keuken machine een snee wit brood (zonder korstje), knoflook, tijm en peterselie samen.
Je krijg een soort pasta.
Breng op smaak met peper en zout.
Het ruikt nu al zo lekker!
Leg de tomaten op de doorgesneden kant in een hete met olie ingesmeerde koekenpan.
Laat de tomaten ca. 3 minuten grillen (beide kanten) en draai ze om.
Druk goed het knoflook mengsel met je vingers op de tomaten en draai voorzichtig de tomaten om.
zet het vuur laag en laat 2 min grillen.
Direct serveren!