Door: Dominique op 25 - 05 - 2016 in de categorie Koude voorgerechten, Voorgerechten
Ingredienten
  • 4 gekookte rode bieten
  • 1 pakje Feta
  • 1 potje kruiden crème fraiche (Lidl) of kruiden kaas
  • Handvol verse basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout
  • uitstekvormpjes
Keuken: Bereidingstijd: 20 min. Portie(s): 4 personen

Prachtige zomerse voorgerecht.
Het is snel klaar, lekker en heel mooi.

13282188_1268365633192096_1701369729_nSnijd de bieten in dunne plakjes.
Zorg dat ze mooie rechthoek, cirkel of vierkant worden, afhankelijk van je vormpjes.

 

 

 

 

P13288867_1268365719858754_627609918_nrak de Feta met een vork en meng de kaas met de crème fraiche of de kruidenkaas, tot een glad mengsel.

 

 

 

 

13288894_1268370933191566_1281927441_nMaak nu het torentje klaar.
Leg het vormpje op een bord.
Leg 2 plakjes rode biet in het vormpje.
Leg 2 eetlepels van het Feta mengsel op de rode biet.
Leg daarna 2 plakjes rode biet op het feta mengsel.
Leg 2 eetlepels van het feta mengsel op de rode biet.
Dek af met 2 plakjes rode biet.
Druk het met je vingers.
Maak alle torentjes klaar en zet ze in de koelkast, 2 uur.

Hak de basilicum fijn en meng hem met 4 eetlepels olijfolie.
Breng op smaak met peper en zout.

Trek de vormpjes voorzichtig omhoog en verwijderen.
Doe 1 eetlepel van de basilicum dressing op elke torentje en besprenkel met een beetje olijfolie.

13288812_1268407016521291_707703484_n

 

13295110_1268406396521353_1130846464_n

thumbnail_2016-05-25%2017.41.30

 

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties