- 4 gekookte rode bieten
- 1 pakje Feta
- 1 potje kruiden crème fraiche (Lidl) of kruiden kaas
- Handvol verse basilicum
- olijfolie
- peper en zout
- uitstekvormpjes
Prachtige zomerse voorgerecht.
Het is snel klaar, lekker en heel mooi.
Snijd de bieten in dunne plakjes.
Zorg dat ze mooie rechthoek, cirkel of vierkant worden, afhankelijk van je vormpjes.
Prak de Feta met een vork en meng de kaas met de crème fraiche of de kruidenkaas, tot een glad mengsel.
Maak nu het torentje klaar.
Leg het vormpje op een bord.
Leg 2 plakjes rode biet in het vormpje.
Leg 2 eetlepels van het Feta mengsel op de rode biet.
Leg daarna 2 plakjes rode biet op het feta mengsel.
Leg 2 eetlepels van het feta mengsel op de rode biet.
Dek af met 2 plakjes rode biet.
Druk het met je vingers.
Maak alle torentjes klaar en zet ze in de koelkast, 2 uur.
Hak de basilicum fijn en meng hem met 4 eetlepels olijfolie.
Breng op smaak met peper en zout.
Trek de vormpjes voorzichtig omhoog en verwijderen.
Doe 1 eetlepel van de basilicum dressing op elke torentje en besprenkel met een beetje olijfolie.