- 10 eieren
- 4 eetlepels melk
- peper en zout
- 1 blik tonijn in olie
- 1 rode paprika
- 1/2 bakje champignons
- handjevol zwarte olijven zonder pit
- 4 bos uitjes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 grote aardappelen
- olijfolie
Voorbereiding:
Snijd de aardappelen en de paprika in blokjes.
Snijd de bos uitjes in ringetjes.
Snijd de champignons in plakjes.
Snijd de knoflook fijn.
Bak in een koekenpan met olijfolie de aardappelen, 15 minuten.
Voeg de ui, de knoflook, de paprika, de bos uitjes en de champignons toe en bak nog 10 minuten op hoog vuur.
Voeg de tonijn met zijn olie en de olijven toe en bak nog op laag vuur, 5 minuten.
Giet de olie van de vulling af om te voorkomen dat de omelet te zwaar en vet wordt.
Klop de eieren samen met de melk.
Breng goed op smaak met peper en zout.
Zet de vulling in de koekenpan terug.
Giet er de eieren over.
Bak de tortilla in een kant, 10 minuten.
Leg een grote plaat schaal erop, keer de tortilla om en leg hem terug in de koekenpan (rauw kant onder).
Bak de tortilla nog 10 minuten en serveer direct.
Lekker met sla!