- 400 g bloem
- 250 ml water
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepels olijfolie
Simpel, gezond en zo lekker!
Tortilla’s zelf maken is niet moeilijk en het is snel klaar.
Je kunt de tortilla’s van tevoren bakken en ze invriezen maar leg dan wel tussen elke tortilla een stuk bakpapier.
Meng alle ingrediënten samen.
Kneed ze tot een soepel mooi deeg.
Laat het deeg 20 minuten rusten onder een theedoek.
Verdeel het deeg in 8 bollen (groot als een bord) of in 16 bolletjes (Groot als een soepkom).
Rol een bol of bolletje met een deegrol, heel dun.
Zet een bord of een soepkom erop en snijd een mooi cirkel in het deeg.
Verwarm een koekenpan maar gebruik geen boter of olie.
Bak de tortilla’s, 2-3 minuten per kant, op niet te hoog vuur, je ziet hem een beetje opzwellen.
Laat de tortilla’s in een schaal, afgedekt met een theedoek, tot gebruik afkoelen.
De tortilla’s zijn nu klaar voor verder gebruik, zo eenvoudig was dat!