Lekker voedzame salade.Een heerlijk fris bijgerecht bij quesadillas. Halveer de tomaatjes. Hak de peterselie fijn. Snijd de komkommer in kleine stukjes. Snijd de peper in ringetjes. Snijd de ui in dunne schrijven of in kleine blokjes. Maak de dressing klaar. Meng alle ingrediënten samen. Zet de salade in de koelkast.
Snijd de mango’s in blokjes. Snijd de lente uitjes in ringen. Meng deze ingrediënten voor de salsa. Maak de yoghurt-peterseliesaus. Hak de koriander fijn en meng met de yoghurt en wat olie. Breng op smaak met peper en zout. Pel de scampi’s en maak ze schoon. Verwarm wat olie in Lees verder...
Klop de slagroom met een snufje peper en een snufje zout. Maak de guacamole klaar. Maak de chorizo kruim klaar: Snijd de chorizo in blokjes en de bos uitjes in ringetjes. Verwarm een koekenpan. Bak samen de chorizo blokjes en de bos uitjes. Hak de chorizo blokjes en de bosuitjes Lees verder...
Doe het water in een pan met de boter, de suiker, 1/2 theelepel kaneel en een snufje zout. Wanneer de boter gesmolten is, voeg de bloem in een keer toe. Roer het deeg tot het niet meer plakt in de pan en een bal vormt. Bak even mee. Voeg de Lees verder...
Pel de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelen in ruim water met zout, 20 minuten. Prak ze met een klontje boter, kaas en 4 eetlepels melk tot een grove puree. Breng de puree op smaak met peper en zout. Snijd een ui in blokjes en hak de Lees verder...
Zelf verzonnen recept. Ik gebruik veel groenten maar vaak koop ik verse groenten, snijd ze en vries ze in, in zakjes. Zo heb ik mijn eigen mix voor een ander recept zoals voor pasta of voor wraps. Snijd de ui in blokjes. Hak de knoflook en de peterselie fijn. Kook Lees verder...
Zelf verzonnen recept. Healthy food recept. Snijd de bovenkant van de paprika’s en doe het vruchtvlees weg. Was ze en zet ze in een kleine ovenschaal naast elkaar. Hak samen de ui, de knoflook, de peterselie, de bieslook en de tijm samen. Meng goed samen met je handen, het ui Lees verder...
Snijd de paprika en de mango in blokken. Snipper de uien. Hak de peper, de peterselie en de knoflook fijn. Verwarm de olie in een wok. Bak erin de knoflook, samen met de paprika blokjes, de uien en de peper. Voeg de gehakt toe en bak nog mee. Voeg de paprika Lees verder...
Ik ben dol op, Mexicaanse gerechten. Rijk in smaken, kruidig en lekker pittig! Om te variëren met Tortilla’s (wraps) heb ik een heerlijke ovenschotel verzonnen. Snipper de uien, de peper en de knoflook fijn. Snijd de paprika’s in blokjes. Verwarm in een koekenpan of wok, 2 eetlepels olie. Fruit de uien, de Lees verder...
Tortizza (of pizzadilla) is een pizza maar wel met 1 tortilla als bodem. Tortizza is gezonder dan pizza. Het fijne van zo een Tortizza is dat je er net zoveel mee kunt variëren als een gewone pizza, zoals met tonijn, champignons, garnalen, groeten, enz… Snijd de uien in reepjes. Hak Lees verder...