- 500 g bloem
- 9 g gedroogde gist
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel zout
- 250 ml lauw water
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels melk + 1 ei om het brood mee te smeren
- 1 theelepel Sesam zaadjes of /en 1 theelepel maanzaad
Heerlijk recept van Turkse brood.
Meng in een kom de gist met de suiker en het lauw water.
Laat staan totdat er belletjes bovenop onstaan,
ongeveer 5 minuten.
Voeg de helft van de bloem, de olie en de zout toe en meng goed tot al de bloem opgenomen is.
Voeg nu de rest van de bloem en kneed tot een bal.
Het deeg is wat plakkerig dus als het te droog is voeg dan wat water toe en als het te nat is, voeg wat bloem toe.
Smeer het deeg met olijfolie, bedekt met een vochtig theedoek en laat het 1 uur rijzen.
Neem het bal in je hand en sla hem plat, het deeg moet nu rond zijn en ongeveer 4 cm dik zijn.
Zet het deeg op een ovenplaat, bedekt met papier.
Laat het deeg nog 1 uur rijzen.
Klop de melk met het ei en besmeer er het brood mee.
Strooi de sesam zaadjes en/of de maan zaadjes bovenop.
Verwarm de oven op 220 graden voor.
Bak de brood 20 minuten.
Laat hem afkoelen op een rooster.