- teen knoflook
- 2 takjes rozemarijn
- 8 varkenshaasmedaillons à 80 g
- 5 jeneverbessen
- 2 kruidnagels
- 2 blaadjes laurier
- 350 ml rode wijn
- 2 el rode wijnazijn
- zout en versgemalen peper
- 2 el roomboter
- 3 Pastinaak + 1 aardappel, 2 eetlepels roomboter en 2 eetlepels melk om de puree te maken
- 2 wortels, in lange reepjes geschaafd en gefrituurd
Varkenhaasje Pastoor is een in rode wijn gemarineerd stuk varkenhaas.
Ze worden er heel bijzonder van smaak en krijgen ze zelfs bijna iets wild-achtigs.
Hak de knoflook en de rozemarijn fijn.
Leg het vlees in een schaal en vermeng met de knoflook, rozemarijn, kruiden, specerijen, wijn en azijn. Laat afgedekt met plasticfolie 1 nacht marineren in de koelkast.
Neem het vlees uit de marinade, dep droog met keukenpapier.
Zet de pastoorshaasjes tot gebruik afgedekt met plasticfolie in de koelkast. Haal 1 uur van tevoren uit de koelkast.
Smelt de boter in een pan en bak de pastoorshaasjes rondom circa 4 minuten. Serveer de pastoorshaasjes met de saus.
Serveer met pastinaak puree en chips van wortels.