- 800 g kalfsvlees
- 2 eetlepels bloem
- 1 blik tomatenblokjes
- 4 wortels
- 1 ui
- 1/2 theelepel suiker
- 2 bleekselderij stengels
- 1 bouillon blokje (rundervlees)
- 50 g tomatenpuree
- 50 g boter en 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 4 grote sjalotten
- 300 ml witte wijn
- 300 ml water
- peper en zout
- 1 citroen
- 2 eetlepels verse peterselie
- 1 bouquet garni: peterselie, tijm en laurier
- 2 salie blaadjes (eventueel)
- 4 grote aardappelen in blokjes als bijgerecht
Veau Marengo is een lekker stoofpotje met kalfsvlees.
Neem een zakje en doe het vlees met de bloem erin.
Breng goed op smaak met peper en zout, doe het zakje dicht en schud een paar seconden.
Verhit de boter met de olie in een pan.
Braad het vlees een paar minuten tot het een mooie kleur krijgt.
Leg de stukjes vlees in een bord apart en zet het vuur uit.
Snijd de sjalotten fijn.
Snijd de wortels in plakjes.
Snijd de bleekselderij in ringen.
Snijd de ui in half ringen.
Hak de knoflook fijn.
Bak de sjalotten met de knoflook en de ui samen in de pan waar het vlees was.
Voeg het vlees, de wortels en de bleekselderij toe.
Voeg er de bouquet garni, de salie, het bouillon blokjes toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg er de wijn, de tomatenblokjes, de tomatenpuree, de suiker en het water toe, meng alles goed, zet de deksel op de pan, zet het vuur laag en laat de saus, 2 uur langzaam stoven.
Kook de aardappelen blokjes, in ruim water met zout, 20 minuten.
Rasp de citroen en snijd de peterselie fijn en meng ze samen.
Serveer de Veau Marengo met de aardappelen en strooi wat citroenrasp en peterselie erop.