- 2 courgettes
- 2 aubergines
- 1 teentje knoflook
- 3 kleine tomaten
- 1 rode paprika
- 2 vellen gelatine
- 1 bakje verse kaas (zoals Philadelphia, hier van de Lidl)
- 1 theelepel peterselie
- 1 theelepel verse basilicum
- peper en zout
- 1/2 Spaanse peper
- 2 eetlepel olijfolie
- 2 lente uitjes
Snijd de courgettes in de lengte in plakjes.
Blancheer ze in een pan met water en zout, 10 minuten.
Giet ze af, laat ze goed uitlekken en zet ze in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de lente uitjes in ringetjes, de paprika en de Spaanse peper in blokjes, de kruiden en de knoflook fijn en de tomaten in schijven.
Halveer de aubergines, snijd het vruchtvlees in met schuine sneden.
Leg de aubergines met de snijkant op een beetje olie op een met bakpapier beklede bakplaat.
Zet de aubergines ca. 30 minuten in de oven op 200°C.
Laat ze afkoelen.
Laat de gelatine vellen in koud water, 5 minuten wekken.
Schep met een lepel het vruchtvlees van de aubergines eruit.
Zet de gelatine in een kommetje met 1 lepel water, 5 seconden in de magnetron smelten.
Meng in een keuken machine, de verse kaas met het vruchtvlees van de aubergines, de gelatine, de kruiden, peper, zout en knoflook tot een glad mengsel.
Bak de paprika samen met de Spaanse peper in een lepel olijfolie, 5 minuten, en laat ze uitlekken.
Bekleed een cakeblik met cellofaan en laat dat aan twee kanten flink overhangen.
Leg de plakken courgette op de bodem en aan de zijkanten van het blik .
Puzzel de courgette zo aan elkaar dat er aan alle kanten stukken over de rand hangen.
Verdeel 1/4 van het aubergine mengsel op de plakken cougette.
Verdeel nu de lente uitjes en de tomaten (zonder vruchtvlees) erop.
Verdeel 1/4 van het aubergine mengsel erop.
Verdeel nu de paprika erop.
Verdeel als laatst, de rest van het aubergine mengsel.
Tik de vorm een paar keer op het aanrecht, om luchtbelletjes te laten ontsnappen.
Vouw de overhangende plakken courgette over de vulling en sluit af met een grote plak courgette. Zet het deksel op de terrine (of verpak je vorm in huishoudfolie) en laat hem een nacht opstijven in de koelkast.