- 2 venkels
- 1 grote aardappel
- 2 preien
- 1 liter water
- 1 groentebouillonblokje
- 3 eetlepels slagroom
- Peper en zout
- 200 ml slagroom
- 2 uien
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 eetlepel olijfolie
- Peper en zout
- 100 g rivierkreeft
- 4 garnalen
- 1 eetlepel rasp van een sinaasappel
- 2 eetlepels verse dille
Een of 2 dag van tevoren.
Bereid de sagroom voor.
Snipper 2 grote uien.
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan.
Bak de uien met 1 eetlepel bruine suiker.
Breng op smaak met peper en zout.
Als het afgekoeld is, meng ze met de slagroom en zet het in een dicht doos in de koelkast, een nacht.
Maak de Soep
Pel en snijd de aardappel in blokken.
Snijd de venkel in blokken.
Snijd de preien in 4 stukken.
Zet de groenten in 1 liter water met zout en een groentebouillonblokje.
Wanneer de aardappel blokken zacht zijn zet het vuur uit.
Doe wat slagroom erin, wat peper en zout en pureer de soep tot een glaade, romige soep.
Wanneer de soep afgekoeld is zet hem in de koelkast.
De dag zelf
Verwarm de soep.
Snijd 1 eetlepel rivierkreeft en 4 garnalen in kleine stukjes.
Rasp 1/4 Sinaasappel.
Meng de kreeft met de garnalen met verse dille en het rasp van de sinasappel.
Zet in de koelkast.
Zeef de uien uit het slagroom.
Met de rug van een lepel, maak de uien plat om alle sap te kunnen ontvangen.
Proef het slagroom en voeg eventueel wat zout en peper.
Klop het slagroom hard.
Verdeel 1,5 soeplepel soep in 4 diep borden.
Verdeel het kreeft-garnaalen op de soep.
Als laatst, zet 1 grote eetlepel slagroom op de soep.