Door: Dominique op 20 - 07 - 2021 in de categorie Healthy /koolhydraatarm Food, Verrine hartig, Voorgerechten
Ingredienten
  • 1 meloen Cantaloup ( rijp)
  • 1 komkommer
  • 2  potjes Griekse yoghurts
  • Verse mint en verse bieslook
  • Peper
  • Zout
  • 1 citroen
  • 4 doorzichtige glazen
Keuken: Bereidingstijd: -- min. Portie(s): 4 personen

Lekker simpel, fris, luchtig en mooi!

Pel de komkommer, snijd hem in mini plakjes.
Meng erin 1 theelepel zout, zet hem in een vergiet en laat hem 2 uur uitlekken, in de koelkast.

Snijd de meloen in mini plakjes.
Zet hem ook in het vergiet met de komkommer.
Bewaar 4 dunne lange plakjes voor later in de koelkast in een plastic folie.

Hak samen 5 blaadjes mint en 5 sprietjes bieslook.
Bewaar er een theelepel van.
Rasp de citroen.
Meng ze met 2 yoghurt.
Breng de saus op smaak met veel peper.

Neem 4 glazen.
Verdeel 1 eetlepel van het mengsel komkommer-meloen in elke glas.
Verdeel bovenop 1 eetlepel yoghurtsaus per glas.
Verdeel erop een eetlepel meloen-komkommer per glas.
Verdeel nu op elke glas een theelepel yoghurtsaus en een eetlepel meloen-komkommer voor de decoratie.
Strooi wat bieslook en mint bovenop.

Zet een film op de glazen en zet ze 1 uur in de koelkast.

Pers de citroen.
Snijd de rest van de meloen in heel dun, lange plakjes.

Wanneer je wil ze serveren: kijk of geen sap op de bodem zit.
Als ja, kantel voorzichtig de glas en verwijder de sap.

Snijd dunne plakjes uit de rest van de meloen.
Verdeel ze op elke glas.
Besprenkel wat citroensap en strooi wat peper erop.

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Kip – perziksalade

Datum: 3 - 10 - 2024

0 reacties

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties