- 1 pakje gerookte zalm
- 1 theelepel dille
- 1 avocado (goed rijp)
- 100 g mascarpone
- 100 ml crème fraîche
- peper en zout
- een bakje garnalen om te versieren
- 1 theelepel rasp van citroen
- 1 theelepel sap van citroen
![](https://www.receptenvandomy.nl/wp-content/themes/Zylyz/timthumb.php?src=https://www.receptenvandomy.nl/wp-content/uploads/2015/10/12082789_1121623837866277_422455451_o000-590x835.jpg&h=200&w=200&zc=1)
Zelf verzonnen recept van verrine met avocado mousse en zalm.
Snijd de zalm in reepjes.
Meng de zalm met dille en zet in de koelkast.
Breng op smaak met wat peper.
Prak de avocado met een vork tot een puree.
Klop de crème fraîche stijf.
Voeg de mascarpone toe en klop het mengsel een paar seconden.
Voeg de sap en de rasp van de citroen.
Breng goed op smaak met peper en zout.
Leg 2 theelepels avocado op de bodem van het glaasje.
Leg nu 1 theelepel zalm erop.
Leg nog 2 theelepels van het mascarpone mengsel erop.
Leg een toefje zalm en een garnaal als garnering erop.
Zet de verrines, afgedekt, in de koelkast tot gebruik.